Izgradnja skladišta i ureda naše Udruge

Humanitarna udruga fra Didak Buntic

U ponedjeljak, 19. 06. 2017., u Dragićini su blagoslovljeni temelji za izgradnju zgrade koja će služiti Mjesnoj zajednici Dragićina i HU fra Didak Buntić. Temelje i radnike je blagoslovio fra Hrvoje Miletić, župni vikar župe Čerin.

Zgrada će imati dimenzije 18,50 m x 9 m. Lijevi (zapadni) dio zgrade pripadat će MZ Dragićina a desni (istočni) pripadat će HU fra Didak Buntić. U skladištu će biti i ured Udruge.

Podsjetimo se, Humanitarna udruga fra Didak Buntić utemeljena je u travnju 2011. godine. Temeljna djelatnost Udruge jest pomaganje bolesnicima, a to se poglavito ostvaruje iznajmljivanjem opreme za bolesnike koji borave u svojim kućama. Sva oprema iznajmljuje se besplatno.

Do sada smo se za skladištenje opreme snalazili na razne načine, ali više tako nije moguće. Svakim danom opreme je više, hvala Bogu i dobrim ljudima, tako da se pokazala potreba za ovim prostorom. Gradnju počinjemo upravo u 100. obljetnici velike fra Didakove akcije spašavanja gladne djece iz Hercegovine koja je počela 1917. godine.

Prigodom ove vrijedne obljetnice ovako velike i humane akcije želimo nastaviti fra Didakovim putom i načinom pomagati potrebnima. On nam ostaje veliki i nedostižni uzor, a mi sa svojim članovima i suradnicima želimo biti mala kap koja će bar malo povećati slap dobrote koju je fra Didak orijašaki pokrenuo i koja i danas djeluje.

Pomoć za izgradnju zgrade za HU fra Didak Buntić

Svi koji žele pomoći izgradnju naše zgrade mogu uplatiti svoj doprinos na račun Udruge.

Humanitarna udruga fra Didak BuntićHumanitarna udruga fra Didak Buntić